Történetünk

Szerencsés embernek tartom magam, mert nagyszerű kutyák kísérték végig az életem. Hálás vagyok nekik azért a sok szeretetért, amit tőlük kaptam, hálás vagyok a barátságukért, hálás vagyok mert tanítottak, védtek, megmutatták milyen teljessé teszi az életet egy (pár) négylábú társ. Köszönöm nekik, hogy mindig mögöttem "álltak" (állnak)....furcsa gondolatnak tűnhet, hogy egy pumi tenyészet honlapján keverék kutyák képe is látható, de számomra így teljes, így egész.

Állattenyésztést tanultam, hosszú évekig lovakkal foglalkoztam. A kutyák mindig körülvettek, de tenyészteni munkámból adódóan nem volt lehetőségem. 2007-ben Tápióbicskére költöztem, páromhoz, ahol négy kutya várt..., így szóba sem jöhetett újabb eb beszerzése, bár mindketten érdeklődtünk a magyar fajták iránt. Sajnos Oszi kutyánk mérgezés áldozata lett, majd 2009 tavaszán szeretett Pajtás kutyánkat is elveszítettük. Pajti halálával nagyon üressé vált az udvar......

Ekkor ajánlotta fel egy kedves barátunk, hogy születendő pumi almából ad nekünk egy kiskutyát. 2009. szeptemberében választottunk ki nála egy remek kis pumi szukát, Magasúti Csikaszt, aki a Titoktudó kennel alapító szukája lett. Csikasz családunk teljes jogú tagjává vált, olyan családtaggá, aki véleményt nyilvánít, megnevettet, kivételes intelligenciájával és problémamegoldó képességével lenyűgöz.

Csikasz első almából megtartottunk egy szukát, ő Titoktudó Aranymálinkó "Málcsi".

A TITOKTUDÓ KENNEL CÉLJA: olyan egészséges, kiváló munkaképességű pumik tenyésztése, melyek stabil idegrendszerűek, küllemükben a jelenlegi standardnak megfelelnek.

Nagy figyelmet fordítunk a korai kölyökkori "nevelésre". A bevésődés (imprinting) korszakában elért pozitív eredmények a kölyök további életére is hatással lesznek. Kitűnő alapot teremtenek arra, hogy a kölyökből később stabil idegrendszerű, érdeklődő, tanulékony társ váljon. Számos alkalommal volt lehetőségünk ezt a módszert kiskutyákon, csikókon, sőt malacokon és gidákon is alkalmazni, nagyszerű (munka)társakká váltak.

A TITOKTUDÓ pumiknak lehetősége van már a bevésődés időszakában megismerkedni a gazdasági udvar állataival (ló, sertés, kecske, juh, baromfi), így korán képet kaphatunk ösztönükről.

A tenyészetben született kiskutyák oltva, féregtelenítve, FCI származási lappal, chippelve, adás-vételi szerződéssel kerülhetnek csak új tulajdonosukhoz. Természetesen tenyésztői garanciát adunk az esetlegesen előforduló örökletes betegségekre. Olyan felelős gazdák jelentkezését várjuk, akik képesek ezt a nagyszerű, temperamentumos fajtát társként kezelni és elfogadják azt, hogy a tőlünk kikerült pumik iránt továbbra is érdeklődünk. Szívesen segítjük az új gazdit bármilyen kutyával kapcsolatos kérdésben. Amennyiben egy Titoktudó pumitól a gazdája bármilyen okból meg akar válni, visszahozhatja hozzánk!

 

 

 

 

Titoktudó pumik- Velekei Hajnalka

velekei.h@gmail.com

 +3670/4273800